dijous, 8 de març de 2012

Monteia-Sant Miquel de Monteia-Pla de la Calma-Pujant de la Guilla-Oratori de Sant Jordi-Font de Roca Arcada


Per anar a la sortida -Quan arribem a Tortellà , venint des de Argelaguer. Agafem la carretera de Sales de Llierca, a la dereta, on hi ha el cementiri. En menys d’un quilòmetre agafem la pista de l’esquerra, amb indicacions. I cap amunt i en uns 6 quilòmetres, serem a vora la cas de Monteia, on deixarem el vehicle,s. Aquesta pista es apta ,per a vehicles. Podem arribar fins la casa, o no. Hi ha un indicador.
 En menys de 10 minuts arribarem a Sant Miquel de Monteia.
Per l’esquerra tornarem, anem per la dereta i amut, pel bosc, sortim al Pla de la Calma,  +20 minuts, aquí podem continuar i arribar-nos fins el cim de la Calma, 20 minuts més.
Aquí trobem un caminoi a l’esquerra poc fressat, per on baixarem
Però a l’esquerra tenim els dos carateristics turonets i al collet entre tot dos ,tapada, per l’herba i tenim en una pedre de vora 20 cm de quadrat, la creu gravada: La Creu de Monteia.
Tot cercant la creu

Agafem el caminoi per a baixar  pel Pujant de la Guilla,

  Pujant de Guilla

 i en menys de ½ hora serem al Collet de Montuiol, seguirem per l’esquerra, per la dereta baixariem a Tortellà i enfront al  turó 3 minuts més  endavant i serem a l’Oratori de Sant Jordi.
Al collet agafarem el camí que queda a l’esquerra baixant, o a la dereta tornant de l’Oratori,
Fem un camí planer i a 15 minuts en una clotada, abans de girar la muntanya, hi ha la Font de Roca Arcada, si no plou, sense aigua i justa Abans d’una pujadeta.

Ara girem, estem sobre el Pla de la Bassa, anem cap a Sant Miquel. Hi arribem, o una mica abans ja baixem desfent camí
Monteià
 La cas de Monteià. I allà dalt hi hem estat.Tot cercant la Creu de Monteia

I una altra ruta  pel lloc-