Powered By Blogger

diumenge, 27 de maig del 2012

Cassà de la Selva- XXXIV- Marxa de Primavera-2012


Dues Rieres- Plaça del Suro- El Daró -Ca l’Alzina- Font del Ganso- Tomba del Soldat

34 Marxes de Primavera, organitzades per la colla excursionista de Cassà, en son moltes. Aquesta 34na es feu el diumenge, 13 de Maig. Va ser un dia no gaire calorós, naturalmet soms a la Primavera de 2012. Però avui, dues setmanes després el diumenge 26 la varem fer amb bicicleta i a peu!. I dir que el diumenge 20, anterior, hi havia la marxa de Susqueda,fou un dia tot de pluja. Doncs aquest diumenge 26, calorada, no erem a la primavera?
Avui la hem feta en part amb bicicleta. Hem vingut des de Santa Eugènia de Ter pel carrilet i fem la sortida des del Passeig Vilaret. Pel carrer Bonavista avall contra direcció, així per la vorera. Travessem la carretera general per la rotonda i ja comencem a pujar, encara asfalt. Sortim d’ell i poc després baixem per un camí a travessar el torrent de les Cadenes i poc després el de l’Alboia   Tornem a pujar per camí fins la pista que  ens porta a mas Torrent que deixem a la dereta i que envoltem  
Can Torrent té una petita església

 i aquí deixem la pista,  agafant el camí

 i baixant arribem a un torrent amb un esvoranc i on s’ajuntent dos torrentes. 
Al esvoranc una petita basseta , on un gos si revolca per la calor, mentre l'altre fa cua

 Desseguida fem camí travessant les terrasses de Formigat, amunt fins adalt, per un lloc de baixades en btt. Trobem un pal indicador. 

Ara entrem al camí del Missader del Molí de can Vilallonga i el deixem per a seguir  la canalització.  
El viaducte que des de dues Rieres porta l'aigua

 Arribem a Dues Rieres,cartell indicador,  
Sobre can Bastida, ara la pujada puja

  can Bastida a sota amb uns camps que encara es treballen. Ara seguim amunt per la pista principal, bona pujada i aquí arribem a un replà i coll: Plaça del Suro,també amb pal Indicador  
Arribant a la Plaça del Suro

 Un turó al nord- Aquí deixem la pista principal. Pugem una mica i comencem a baixar,bonica baixada,voltant el turó, comencem a trobar aigua que alimenta el Daró i fins i tot seguim per dins algun torrent que esdevé el Daró. Riu que me avall es dolsifica per dins les Gavarres i sota santa Pellaia. "Aquest riu molts el coneixen pel nom que veuen a la carretera de la Bisbal, alimentava l’estany d’Ullatret que arribava a Llavià però al segle dinou-XIX- fou desviat cap a Gualta per anar a buscar el Ter i fer camps a l’estany."
Ara fem una forta pujada cap a ca l’Alzina, molt de troç a peu, ja no tenim aigua i no paga fer un esforç tant gran intentant pedalejar  i ja arribant a dalt podem seguir la pista o fer un drecera.  

Ca l'Alzina, el pou té aigua. I no és a Sant Sadurni de l'Heura
  soms al punt més alt 315 metres
Ara voltem la casa per sota i avall fins que pugem a trobar la pista que des de el Puig dels Cristians o mes avall a la carretera, va cap als Sants Metges,Sant Cebrià i Lledó i cap a  etc. Soms al Coll dels 3 pins, aquí trobem el PR amunt que puja a Sant Pellaia.
Seguim la pista principal fins que la deixem per anar al camí que ens porta a la Font del Ganso  


Poc després trobem la pista d’abans, hi ha un cartell de la font, la pista ens duu a la carretera, vora el quil.2 i més. La travessem i anem per darrera, per un vial de servei a les cases de Mas Grau i d’altres, sortim a la carretera, la seguim, passem el quil. 2 i quan comença a baixar al segon trencant, amb indicador, a l’esquerra, ara pugem lleugerament. Seguim la carretera per més amunt i passat el dipòsit d’aigua trobem a l’esquerra la tomba del soldat.


Baixant arribem al barri del Firal de Cassà i entrem pel carrer del Cuní. I Seguim menys de 200 metres per a la dereta agafar el camí dels horts, fins que per un parell de carrers enllà arribem a l’inici, que esdevé final