Powered By Blogger

divendres, 30 de desembre del 2016

El Corral Blanc

El primer refugi fet al Corral Blanc
de Planoles, es feia al 1954 . Era un refugi per als pastors, amb una paret mitjana que separava l'estança del pastor amb la dels animals
Al mateix temps es feia un altra refugi  damunt Dòrria, al lloc de Les Salines d’Abaix, per on hi passava el camí de Vallcebollera.
 
SALINES DE BAIX
Tots per als pastors.
Pocs anys després, a començament dels anys 60 ,es  començava la pista al Collet de les Barraques . Primer a pic i pala i després amb un màquina, que dugué l’alcalde Sr. Palau. Aquesta maquina també serví per fer urbanitzar els carrers sota la carretera , actuals Pau Casals , Joan Maragall i el de l’Avinguda de Nostra Senyora del Montserrat( el Mont Serrat)
La carretera del Collet, per una banda havia d’enllaçar enllaçar amb Dòrria on al 1954 es feu la pista que va al Bosc del Bernat. Es volien fe unes pistes d’esquí, al voltant del Gorroblanc
I també es volia fer arribar a Núria, però per l’oposició de Queralbs, per por de perdre turisme, no permeté que passes pel seu municipi i així aquesta no es feu, per gran sort.
El refugi “d’ovelles” i vaques, també es feia servir per excursionistes. Al 1985 es feia passar el GR-11, encara que sense camí. Ja que el camí de Núria no hi passava.
Ja que s’havia de fer cada vegada més manteniment, al 2002 , amb l’oposició del poble i seient alcalde. Lluis Rodriguez de cal Fosses, es decidí de fer-ne un  refugi de nou i més gran.
Però ja hi havia una carretera asfaltada .I  un refugi a costat d’una carretera? Això suposà fer un refugi de pagament

Les obres duraren 4 anys i  fetes primer per una empresa que plegà, ja que li robaren els estris i continuà una segona.
                                                      Corral Blanc

Aquí veiem el refugi?millor pseudo refugi, per tenir una carretera al costat. Doncs aquí  mancaven encara dos anys , per obrir

Fou inaugurat el 29 de juliol de 2006 i els primers guardes foren : Anna Aliberch i Xavier Caralt
Després de 3 anys partiren peres i plegaren I ho agafà Albert Panicello Garrido d’Olot.
Va estar dos anys associat al FEEC, però, al 2014, el feren fora de l'organització d’entitats excursionistes.
Refugi Corral Blanc
Al 2010 amb el refugi de la Molina intentaren organitzar la : Cursa de Muntanya 2R.d’enllaç entre els dos refugis. Cada any sortiria d’un refugi. El primer sortí del de la UEC de la  Molina, però sols 22 homes i 5 dones participaren,  un èxit desastrós.

El dia que el marcaven, me veieren treballant, recuperan un camí.  Però veieren que no anava cap al seu “pseudo-refugi del Corral Blanc” de  

Albert Panicello Garrido i el seus, decidiren vigilar-me. I així quan me veieren fent un forat, per posar un pal senyalitzador,  a la serra de la Vacarisa , (Serra Estremera) vora on hi havia hagut la barraca del Teixidor, amb el que en va costar, tornaren i van retornar la terra que havia tret, al forat. Torna-hi. Ja posat el pal. Dos dies després, intentaren tirar-ho a terra. 
Refugi Corral Blanc
Albert Panicello

Vaig  posar-hi ciment. Per no hi havia prou. Feren tot per desmunta-ho i a`lfinal ho aconsseguiren, I a l’octubre, decidiren emportar-se’l. No sabien que ocellots, els estaven veient.
Més de 200€ en orris
Va obri una pagina web, opinions del pseudorefugi ,  on ell amb el nom amb lletres majúscules, enaltia el seu pseudo.refugi.
El terrible atropellament que vaig tenir al més de febrer següent, me va privar de tenir-hi una trobada amb la mona de Albert Panicello Garrido  d’Olot i continuant treballant a la recuperació d’aquell antic camí.
 
Al Novembre de 2020 es fa un adossat/refugi lliure per a 5/6 persones
zzzzz
Juny 2021 paguen perquè el cercadot google no trobi la receca del corral blanc
zzzzzzz

LLIBRE PLANOLES

 LLIBRE DE PLANOLES

 El llibre està dedicat bàsicament a parlar del segle XX, això, no vol pas dir que també surtin esqueixos  d’abans o ja del segle XXI

També dir que de vegades Google, des que ha canviat el sistema a la primavera,2020, fa canvis en les adreces per això de vegades no es troba.

També hem de saber que les empreses, o Institucions ,Gene o particulars, paguen a google perquè la recerca no surti  a la primeres pàgines.

S'ha de copiar l'adreça i enganxar-la
ELS CAPITOLS

https://joanbenet-foradelcami.blogspot.com/2021/02/llibre-de-planoles.html

Joan Benet if