Powered By Blogger

dilluns, 7 de juny del 2021

Carretera de Fontalba

 

Quant a començaments de 196x, a Planoles ,es feia la carretera dels americans cap al Collet de les Barraques i una mica més amunt, direcció el Pas dels Lladres, encara que es feu fins el Roc Blanc.

Aquesta doncs finalitzava al límit  del terme de  Queralbs, que s’oposava al seu contínuament cap a Núria.

Així l’ajuntament de Queralbs pocs anys després projectava una pista de 3 metres cap a Font Alba. Però la “Diputacion i el Gobierno Civil”, entraren i decidiren que es fes de 7 metres d’amplada i asfaltada.


 

  Seria el començament d’un gran complex hivernal d’esquí, que de Font Alba, aniria fins la Coma de Vaca, passant per Núria.


 

Hi havia moltes oposicions a la desfeta 

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=47430206

I així a mitjans de 197x, era feta ja la pista, fins a dalt. Però el Cremallera s’oposava a que arribés a Núria i mentre l’espera entrà la Generalitat i prohibí la continuació de la carretera.

L’enginyer que la havia dissenyar, posà el crit al cel! Doncs no entenia que no la deixessin fer, si els vehicles no es veurien perquè serien al pàrquing que es faria sota l’Estany 


 

I així fou com aquella carretera d’11qm.acabà els seu trajecte

 

 En una excursió feta per la zona amb el Josep m.Purrà, vaig comprar la postal, encara sense la carretera

 


A començaments de 199x asfaltaven el primer quilometre

Va passar temps què un dia preguntava a l’alcalde Jaume Coll, per on es pujava a Font Alba, abans no hi h hi hagués la pista. I ell me digué que be pujaven per la font de la Ruïra, o també per can Puig, a l’altra banda

I a començaments de 2021 es parla de posar restriccions  al vehicles


 

Joan Benet if                                        Juny 2021

LLIBRE PLANOLES

 LLIBRE DE PLANOLES

 El llibre està dedicat bàsicament a parlar del segle XX, això, no vol pas dir que també surtin esqueixos  d’abans o ja del segle XXI

També dir que de vegades Google, des que ha canviat el sistema a la primavera,2020, fa canvis en les adreces per això de vegades no es troba.

També hem de saber que les empreses, o Institucions ,Gene o particulars, paguen a google perquè la recerca no surti  a la primeres pàgines.

I des de primers de l’estiu de 2020, s’ha de copiar i enganxar el títol, també ja oberts els capítols

https://joanbenet-foradelcami.blogspot.com/2021/02/llibre-de-planoles.html